Opgeruimd staat netjes

header opgeruimd staat netjes

Ik ben echt Miss Rommelkont. Opruimen? Neeeuuuuh, dat komt later wel. Wanneer het me irriteert of zo. Of wanneer het in de weg ligt. En dan nog alleen wanneer ik zin heb.
En dus is de logeerkamer slash Natasja’s-opberg-kamer-voor-haar-troep een grote puinhoop. Make-up en nagellak spullen liggen her en der. Oriflame boekjes liggen op de grond. Spullen voor de gezichtsbehandeling zijn half uitgestald over een shopper. Ik moet zeggen dat ik het super knap van mezelf vind dat ik alles nog kon vinden. Hoewel… Soms was het iets langer zoeken.
Om toch maar wat structuur aan te brengen in die rommelige kamer van mij, kocht ik al een aantal weken geleden bakjes bij de Action. €2,- per stuk? Zoiets. Om en nabij.
Gezien de meivakantie had ik nu toch echt tijd – en werd het ook wel tijd – om te doen wat ik eigenlijk al een maand geleden had moeten doen: opruimen en sorteren.

De rommelige kamer

001 de troep

Zoals je kunt zien liggen overal spullen. Nou moet ik wel zeggen dat het eigenlijk nog erger was. Ik had vorige week al wat make-up opgeruimd door het gewoon in een bakje te leggen. Totaal niet gestructureerd, maar hee… Het is voor het oog opgeruimd.

De bakjes

002 de action bakjes

Het zijn geen grote bakjes. Maar dat was voor mij ook niet nodig. Als Oriflame adviseuse bestaat het grootste deel van mijn stash uit – duhhh – Oriflame producten. En gezien ik die altijd mee moet nemen, heb ik daar een grote koffer voor en nog een kleinere. Oh ja, en nog een grote opbergbak. Dus dit zijn bakjes voor de overige merken.

Laten we beginnen

003 de troep op de grond 006 nog meer ingezoomde troep 005 de ingezoomde troep 004 de troep van dichtbijEerst maar eens alle make-up producten op de grond leggen. De nagellakjes kunnen in een tasje blijven, want ook daar heb ik een aparte koffer voor.

Oogschaduw

007 oogschaduw op de grond 009 oogschaduw close-up in bakje 008 oogschaduw in bak

Eerst leg ik op de grond alles neer wat met oogschaduw te maken heeft: paletten, mono’s, creamshadows, oogschaduwpotloden.
Daarna krijgen ze allemaal een plaatsje in het bakje. De Oriflame producten haal ik er uit, want die gaan in mijn grote make-up koffer bij de andere Oriflame producten.

Basis make-up

010 basis make-up 011 basis make-up in bakje 012 basis make-up close-up

In de volgende bak komt basis make-up. Ik noem het maar zo omdat het de spullen zijn die de basis vormen voor een mooie look: foundation, BB cream, concealer, wenkbrauwpalette, bronzer, blusher en highlighter. En ja, ook een pakje nepwimpers. Die vond ik in dit bakje beter passen, dan in een ander bakje. De Oriflame producten leg ik weer apart.

Overige make-up

013 overige make-up op de grond 014 overige make-up in bakje 015 overige make-up ingezoomd

Overige make-up klinkt heel denigrerend, maar zo bedoel ik het niet. Dit zijn de mascara’s, lippenstiften, eyeliners, lipglossen, lipscrub en de wimperkrultang. En ook deze keer gaan alle Oriflame producten naar een andere plek.

Maskertjes

016 maskertjes op de grond 017 maskertjes in bak 018 maskertjes ingezoomd

Mijn maskertjes gaan natuurlijk ook nog in een aparte bak. En de andere huidverzorgingsproducten? Die zijn of van Oriflame of hebben al een mooie en handige plek in de badkamer.

Nagellak

019 nagellakstash 020 nagellak stash bovenaanzicht

Mijn nieuwste nagellak aankopen passen nog maar net in de koffer met alle nagellak spullen. Alleen de gelnagel producten berg ik samen in een tasje naast de koffer op.

Badkamerkastje

021 dagelijks make-up kastje 022 dagelijks make-up kastje gevuld

Op de badkamer, naast de wastafel, staat een verrijdbaar kastje. In de bovenste lade zit de make-up die ik dagelijks gebruik. Of in ieder geval vaak gebruik.
Mijn mooi gesorteerde bakken maak ik weer open en haal de make-up er uit die ik vaak gebruik. Ook uit mijn Oriflame koffer haal ik producten die ik zelf ook graag gebruik (of omdat ik deze producten toch dubbel heb). Zo is de make-up die ik niet vaak gebruik gesorteerd, opgeborgen en toch makkelijk vindbaar en heb ik mijn dagelijkse routine gewoon bij de hand.

Opgeruimd staat netjes

023 resultaat 024 totaal resultaat

De eerste foto zijn uiteraard de mooie gesorteerde bakjes. De tweede foto is een nette kamer, waar je weer doorheen kunt lopen en alles kunt vinden.

Yes. Wat voelt dit goed. Misschien is het een goed idee om dit toch maar vaker te doen.

Hebben jullie je make-up ook netjes gesorteerd of ligt het door elkaar?

Liefs,
Natasja

 

8 thoughts on “Opgeruimd staat netjes

 1. Wauw, wat een verschil. Dat heb je heel erg mooi opgeruimd en geordend <3

 2. Ja, echt heel handig. Ik heb echt hooguit 20 make-upproductjes, dus het past in 1 klein make-uptasje, haha, scheelt een hoop troep. Liefs!! Leuk artikel.

 3. Kirsi

  Leuk idee om het zo te sorteren! Ook die lade lijkt me handig. Daar mag het rommelig in zijn, terwijl zo’n make-up bakje er altijd netjes uit moet zien. Dan bedoel ik zo’n bakje als die vandaag op http://www.beautylab.nl staat.

  • Daarom vind ik zo’n lade ook zeker handig. Ik heb het bakje op BeautyLab ook gezien en vond het zeker een mooi bakje. Maar niks voor mij, haha!

 4. Denise

  Handige bakjes en inderdaad handig om t zo te sorteren. Ik zou alleen geen lade willen voor mijn dagelijkse make-up.

  • De bakjes zijn zeker handig om in te sorteren. En handig omdat je ze kunt stapelen. Mijn lade is inderdaad rommelig. Als je daar niet tegen kunt, is het niet handig om een lade te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>