A new lifestyle

Waar de meeste mensen met hun goede voornemens beginnen aan het begin van het nieuwe jaar, begin ik daarmee wanneer mijn gevoel zegt dat het tijd is voor verandering. Niet om tegendraads te doen – dat ben ik vaak toch al – maar om niet halverwege te stoppen. Ik zeg niet dat het nu niet onvermijdelijk is, maar mijzelf kennende gaat een verandering eerder lukken wanneer mijn gevoel er ook achter staat. Tja, ik ben nou eenmaal een gevoelsmens.

Met de zomer in aantocht gaan wij meiden – in ieder geval een hele hoop meiden – extra letten op hoe we eruit zien. Vaak heeft dit als gevolg dat we meteen het eerste de beste dieet gaan doen wat we tegen komen. Dit keer ben ik verstandiger. Want een dieet gaan doen omdat er op het boek staat dat het gegarandeerd werkt, werkt niet. Ik bedoel niet te zeggen dat Sonja Bakker niet werkt, of Weight Watchers, of het broodbuik dieet of een van die honderden andere diëten. Wat ik wel bedoel is dat je zelf achter het dieet moet staan om de juiste redenen. En je zou misschien denken dat de juiste reden (snel) afvallen is, maar nee…
Een dieet moet een lifestyle worden. Een etensweg die je ook na je dieet zelfstandig blijft doen. Of je moet weer graag willen aankomen?
Nee? Dacht ik ook. Dus een juiste reden – en misschien wel de énige reden naast afvallen – om een dieet te volgen is de werkwijze van het dieet en hetgeen wat je wel en niet mag eten dat bij je past. En dat is voor iedereen anders.

Zo. Wat voel ik me ineens wijs. Maar desalniettemin is dat de reden waarom ik géén specifiek dieet ga volgen. Geen? Nope.
Ik heb al vele dieet boeken gelezen en gevolgd, ik heb een hoop informatie van het internet. Ik denk echt dat ik in staat ben om deze diëten, levenswijzen en informatie te koppelen tot een persoonlijke gezonde lifestyle. Want het eerste waardoor je afvalt is gezond en gevarieerd eten. En elk jaar wordt er toch wel weer iets genoemd wat ineens heel slecht voor ons blijkt te zijn, om vervolgens 10 jaar later er weer op terug te komen omdat het tóch wel gezond is voor ons. Daarnaast is voldoende beweging nodig om af te vallen en uiteindelijk op je gewicht te blijven. En ook daarin moet je doen wat je kwijt lijkt. Ga niet fitnessen omdat men zegt dat dat de snelste manier is om af te vallen. Ga fitnessen omdat het je leuk lijkt en omdat het voor jou misschien wel effectief werkt op je lichaam. Ga de sport doen die bij je past. Want als je iets leuk vind om te doen, houd je het ook langer vol, kom je lekkerder in je vel te zitten en zul je zien dat dit ook een positief effect op je lichaam heeft.

Wat mij betreft ben ik officieel sinds deze week een nieuwe weg – lifestyle – ingeslagen. Eigenlijk ben ik er vorige week al mee begonnen, maar ik kom zo terug op het waarom het deze week pas officieel is.
Wat ben ik gaan doen? Ik ben ten eerste elke zaterdag of zondag een weekmenu gaan samen stellen. Ik heb avondgerechten gezocht die variërend waren qua voedingsmiddelen (kip, vis of ander vlees en verschillende soorten groenten). Voor mijn ontbijt en lunch heb ik geen gerechten gezocht omdat ik hier toch al goed in varieerde.
Dan kom ik nu terug op waarom ik mijn lifestyle deze week pas officieel ben gaan veranderen.
Ik heb een aantal – leuke en gezellige – jaren gedanst en gekickbokst. Helaas was deze locatie voor mij elke keer toch een eind rijden, waardoor ik altijd ruim 45 minuten reistijd heen en terug had. Op donderdag moest ik i.v.m. werk altijd eten bij mijn schoonmoeder en dan nog kon ik de les op donderdag niet op tijd halen. Daar baalde ik van. Maar goed, dat werd begrepen en was dan ook gelukkig geen probleem. Maar die reistijd vond ik toch wel vervelend. Zeker als het ’s avonds vroeg donker was en wanneer het sneeuwde of keihard regende. Daarnaast baalde ik ervan dat wanneer ik ’s avonds een vergadering o.i.d. had, ik niet kon sporten. Ik wilde meer een keuze krijgen in wanneer ik wil gaan sporten. Omdat de mensen die er trainen super gezellig waren, was het een moeilijke beslissing om te stoppen. Afgelopen maandag heb ik mijn laatste les gehad en ben ik officieel met mijn nieuwe lifestyle begonnen. Ik ben namelijk (eigenlijk vorige week al) begonnen met fitnessen. De locatie zit bij mij om de hoek. 3 minuten lopen! Vorige week ben ik al een aantal keer wezen trainen met begeleiding en heb ik dankbaar gebruik gemaakt van het zwembad en de sauna die erbij zit.
Deze week ga ik 5 dagen sporten. Toevallig kwam dit zo uit omdat Roy ook met mij mee gaat. Misschien wel iets te veel van het goede, maar wel even nodig en superleuk. Ik ben super enthousiast over het fitnessen en wil dit graag zo vasthouden. Nu ik deze sportboost heb en let op mijn voeding, zal ik ook sneller afvallen. Daarnaast merk ik nu al dat ik beter – en strakker – in mijn lijf kom te zitten. I’m taking the right train (of hoe zeg je dan, haha!).

Wat is jullie lifestyle?

Liefs,
Natasja

One thought on “A new lifestyle

  1. Demi

    Leuk en inspirerend artikel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>