Beauty ♥ Wat zijn gerstekorrels en hoe kun je ze verwijderen?

gerstekorrel

Nog nooit had ik van een gerstekorrel gehoord. Tot ik van mijn vriend voor mijn verjaardag een dagje sauna kreeg inclusief een gezichtsbehandeling. De mevrouw die mij hielp zei dat ik een gerstekorrel had en liet mij via een spiegeltje zien hoe dit er uit zag.
Een gerstekorrel ziet eruit als een klein, wit korreltje dat in of onder de huid zit. Het is eigenlijk een verstopping van de talg- of zweetklieren  door hard geworden talg in een kleine holte en kan verder geen kwaad. Gelukkig kun je het proberen te voorkomen en als je er dan toch eentje krijgt is hij ook te verwijderen.

Vaak zitten gerstekorrels in de omgeving van de ogen. Denk aan op je ooglid, maar ook op je jukbeen. Hij kan ontstaan wanneer je bijvoorbeeld te lang in de zon hebt gelegen of als je je huid niet goed reinigt. Soms verdwijnen de gerstekorrels weer uit zichzelf, en soms blijven ze zitten.

Wat kun je er tegen doen?

Regelmatig scrubben zorgt ervoor dat de talgklieren niet verstopt kunnen raken en zorg je er dus voor dat je minder kans hebt op een gerstekorrel. Daarnaast kun je rond de ogen een oogcrème gebruiken en moet je de rest van je huid goed moisturisen, zodat de huid gehydrateerd blijft. Dagelijks insmeren is dus wel aan te raden.

De gerstekorrel verwijderen

Ik noemde het al eerder. Don’t worry, je kan hem gewoon verwijderen.
Het slimste is om dit door een schoonheidsspecialist te laten doen. De huid boven de gerstekorrel wordt opengeprikt en de gerstekorrel kan dan makkelijk verwijderd worden. Een fijne behandeling is het niet, maar om te zeggen dat het nou echt pijn doet? Nee, dat gelukkig niet.

Je kunt de gerstekorrel ook zelf verwijderen, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. Werk uiteraard altijd met steriele materialen, want je wil niet een of andere infectie oplopen. Zorg dus dat je de naald die je gebruikt steriel maakt en zorg natuurlijk ook voor schone handen! Hygiëne gaat boven alles!
Steek met de naald door de bovenkant van de gerstekorrel en let hierbij goed op dat je door de bovenste huidlaag heen gaat. Pak daarna een schone tissue en druk de gerstekorrel uit de huid. Ieuw, klinkt totaal niet smakelijk, maar is in feite niks anders dan een puistje uitknijpen. Ik denk zelf dat dit nog minder vies is.
Wel nog even een extra note: als de gerstekorrel dicht bij je oog zit, laat het dan verwijderen door een professional. Stel je voor dat je per ongeluk met de naald in je oog gaat….

Een gerstekorrel kan geen kwaad en is totaal geen reden voor paniek, maar het ziet er minder mooi uit op je huid. Gelukkig heb ik er zelf zelden last van en valt het mezelf vaak niet eens op.

Hebben jullie wel eens last van een gerstekorrel?

liefs

Bron afbeelding
Vandaag niet zo veel afbeeldingen, omdat ik het zelf ook niet al te mooie plaatjes vind, haha!

 

17 thoughts on “Beauty ♥ Wat zijn gerstekorrels en hoe kun je ze verwijderen?

 1. Handig artikeltje! Ik heb er laatst ook een bij m’n oog ontdekt, de eerste 🙁

  • Aaaii, nooit leuk! Maar gelukkig kun je ze verwijderen 😉

   • LOLHet was geen leuke dag met veel huinlerikepes.En toen las ik dit en toen moest ik spontaan heel hard lachen. Nu ga ik maar naar bed. Nu kan ik wel slapen. Misschien ga ik vannacht ook wel heel hard schoppen in bed. Dood aan… jawel. Schoppen. Je blog ziet er schitterend en spiritueel uit!

   • Now I feel stupid. That’s cleared it up for me

   • LOTA | (21:02) ATA YO MOKO NGADIOS SOKI MUTU AKEYI NA FIKIN OTIE BA IMAGES,MUKOLO MUSUSU MUTU AKO TINDA MUKINZA OKO TIA SOKI PE MUTU ALALI MUASI TO MOBALI OTIE SOKI PE BA MBUA BAZALI KO LALANA OKOTIA PO OZALAKA NA YO NA BA IMAGE TE OZALI VRAIE ZOBA LUKA BA IMAGE PO NA BA ACTUALITE ET NON BA BUZOBA NA BUZOBA SIKOYO NA COMPRENDRE QUE OZALAKA NA PROBLEME MENTALE YA MUTU IL FAUT TE FAIRE SOIGNER SINON PLUS TARD EKO ZALA GRAVE

 2. Heb er veel “last” van… Is een typisch verschijnsel voor een droge huid, jammer genoeg. 🙁

 3. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar altijd handig om te weten! Een fijne en zeer nuttige uitleg, ook mooi uitgebreid en fijne foto’s om je uitleg te versterken!
  XOXO

 4. Nikki

  Wat interessant. Ik kende dit nog helemaal niet. Als ik het heb denk ik dat ik naar de schoonheidsspecialist ga.

 5. Ik heb ze zelf helaas ook af en toe. Heb voor schoonheidsspecialiste geleerd, dus verwijder ze meestal zelf. Maar prettig is het niet nee!

 6. Kende ik ook nog niet eigenlijk
  gelukkig is het niet echt enorm erg

  Liefs
  Karlien

 7. Ik heb er eigenlijk zelden last van, maar als ik er heb laat ik ze wel professioneel verwijderen.

  • Slim van je! Ik heb er gelukkig ook maar zelden last van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>