DIY: Heerlijk zomers roodfruit drankje & 18+ variatie

zomers roodfruit drankjeWat is het toch een prachtig weer! De zon schijnt volop en de temperatuur stijgt met de dag. Dat betekent dat je véél water moet drinken om je lichaam gehydrateerd te houden. Maar om nou alleen maar water te drinken… En dus bedacht ik een lekker en fris alternatief: een heerlijk zomers roodfruit drankje én een 18+ alternatief!

01watwenodighebbenEn dit is wat we nodig hebben!

02roodfruitIk kies voor een mengeling van deze 3 roodfruit soorten. In mijn drankje gaan een beetje aardbeien, frambozen en bosvruchten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor één soort fruit.

03muntEn om je drankje een frisse smaak te geven, gaan er verse muntblaadjes in.

05endandevruchtenWe beginnen met het gieten van water in een karaf. Je vult deze zo vol als je zelf wilt. Daarna gaan we het fruit erbij doen. Dit is naar eigen smaak. Speel er een beetje mee en dan zie je vanzelf wat je lekker vindt.

06fruitinwaterEn dat ziet er nu al zo héérlijk uit!

07roodinwaterAls je goed kijkt zie je dat het rode fruit een rode kleur gaat afgeven. Ik was gefascineerd door de rode strengen die ineens door het water liepen.

08munterbijDan gaat de munt erbij. Ook deze hoeveelheid is naar smaak.

09roerenEven roeren zodat het fruit zich door het hele water verspreidt.

10schenkenEn klaar om te schenken!

11malibuoptieEen heerlijk 18+ variatie is om er nog een beetje Malibu bij te gooien. En ja hoor… Ook dit is weer naar eigen smaak. Denk er bij deze variatie wel aan dat je niet of weinig fruit eet. Alcohol trekt namelijk in fruit en als je die eet kun je in no-time dronken zijn. En zeker als de zon ook nog eens op je bolletje schijnt. Dan kan het hard gaan…

Zo zijn er vast nog vele fruit variaties te bedenken. Citroen met water is ook al erg lekker! En wat dacht je van verschillende soorten meloen met appel en sinaasappel? Yum yum!

Nog een laatste tip voor beiden drankjes: laat het een uur in de koelkast staan! zo heeft het fruit de tijd om haar smaak door het water te verspreiden en zal het drinken dus lekkerder zijn. Hoe langer je het laat staan, hoe meer smaken zich verspreiden.

Wat vind jij van dit drankje?

liefsnatasjaklein

 

2 thoughts on “DIY: Heerlijk zomers roodfruit drankje & 18+ variatie

  1. Oeh dat ziet er lekker uit 🙂

  2. Jolanda Besems

    Ik ga het zeker eens maken, ziet er ook zo lekker uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>