Catrice Baked Eyeshadow Limited Edition viennART

catrice limited edition viennartEen slechte gewoonte van mij is om altijd even het Kruidvat binnen te schieten, wanneer ik deze tegenkom. Waarom het een slechte gewoonte is? Omdat ik altijd even langs de make-up schappen loop. En oh boy, oh boy, oh boy…. Wat een mooie make-up producten liggen er toch weer in de schappen. Mijn oog viel direct op deze twee baked eyeshadow doosjes van Catrice. Een limited editon, maar wat een mooie pareltjes voor in mijn stash en zeker voor deze feestdagen. Kijken jullie mee naar mijn review over Catrice baked eyeshadow limited edition viennART?

IMG_5895

In de viennART collectie zitten drie baked eyeshadows: Stunning Stucco, Pearly Plastering en Lovely Lace. Stunning Stucco en Pearly Plastering vond ik teveel op elkaar lijken. Stunning Stucco is meer gericht op ‘zilver’, maar kwam als swatch in de winkel bijna hetzelfde over als Pearly Plastering. Deze laatste vond ik toch net wat mooier en daarom besloot ik om zowel Pearly Plastering als Lovely Lace mee te nemen.

IMG_5898Op de achterkant zie je de namen. Er zit 1,2 gram in het doosje en je kunt deze oogschaduws 18 maanden bewaren na opening. Nou, dat moet goed komen denk ik zo.

catrice-viennart03Pearly Plastering is een witte kleur met veel glinsters. Kijk eens naar de print van deze oogschaduw. Is hij niet prachtig? Helaas is het nadeel van een print dat deze verdwijnt na een aantal keer de oogschaduw gebruikt te hebben. Maar hé, even genieten van dit moois mag ook toch?
De baked eyeshadow zit in het bekende doorzichtige plastic doosje van Catrice. Het oogt wat goedkoper (dat is hij natuurlijk ook, maar daar later meer over), maar door de print van de oogschaduw vind ik hem er toch iets chiquer uitzien. Het maakte wel dat mijn oog er op viel toen ik er langs liep in de winkel.
De swatch is prachtig! Wat een pigmentatie!

catrice-viennart02De andere kleur die ik kocht is Lovely Lace. Deze kleur is gebaseerd op ‘goud’. Zeer geschikt dus voor de aankomende feestdagen. Deze heeft dezelfde print als Pearly Plastering en zit in hetzelfde doosje.
Ook hiervan roept het swatchen bij mij een ‘wow’ gevoel op. Ook deze is mega goed gepigmenteerd en ik kijk er naar uit om hier een look mee te maken.

catrice-viennart04Ik heb er nog niet echt serieus een look mee gemaakt, maar om jullie vast een idee te geven heb ik Pearly Plastering op de binnenkant van het bewegend ooglid gedaan en onder mijn oog. Lovely Lace zit aan de buitenkant van het bewegend ooglid en die heb ik iets wat laten uitlopen naar een wing.
Het viel mij direct op dat deze baked eyeshadows van Catrice last heeft van fall out. Dat vind ik zelf altijd een minpunt. Wil je deze oogschaduw gebruiken, dan is het handig om eerst de ooglook te maken, voordat je je foundation en andere make-up producten gaat gebruiken. Ik vind het altijd zo zonde als alles er nauwkeurig op zit, maar dat je door de fall out lelijke plekken krijgt.
De pigmentatie is op het oog nog niet echt terug te zien. Dus ik baalde enorm toen ik met deze oogschaduw aan het spelen ging. Echter is hij wel makkelijk op te bouwen en dat maakte mijn dag toch weer goed. Hij brengt het beste aan met een applicator kwast. Met een blending brush kun je hem daarna nog in de juiste hoeveelheid vervagen. Hij is dus wel heel bewerkelijk en daarom kun je er wel alle kanten mee op.

De Catrice Baked Eyeshadow Limited Editon viennART kost €3,99 per stuk en is verkrijgbaar bij elk Kruidvat of Trekpleister filiaal en zal nog tot en met eind december in de schappen te vinden zijn.
Ondanks de fall out en mindere pigmentatie op het oog vind ik het wel een aanrader. Een mooie feestlook is er echt mee te maken omdat hij heel bewerkelijk is.

Wat vind jij nou echte feestdagen kleuren?

liefs

Voor meer tips, tricks, inspiratie en nieuwtjes kun je me volgen via verschillende social media kanalen:

facebooktwitterinstagrampinterestyoutube
Follow on Bloglovin

15 thoughts on “Catrice Baked Eyeshadow Limited Edition viennART

 1. Valair

  Ik vind ze prachtig staan bij jouw ogen!

 2. Het uiterlijk is echt prachtig, maar de kwaliteit wat minder. Zonde.

 3. Toch omdat het geen ‘echte’ look is, vind ik hem heel erg mooi! Ik ben alleen bang dat het gele bij mij iets te geel staat, omdat ik ook nog eens blond haar heb. Bij jou staat het erg mooi!

  • Daar kom je achter als je hem even in de winkel swatch. En tnks!

 4. Wat een prachtige patronen in het potje! Ik vind het echt hele mooi kleurtjes. Ik zoek nog een mooie gouden, dus misschien ga ik hem morgen wel halen.

  • Ik vind dit ook echt een mooie gouden kleur die goed op te bouwen is en niet meteen er té uit ziet.

 5. De pigmentatie en de kleuren zijn super, jammer van de fallout!

 6. Ziet er wel erg leuk uit! Vooral voor de feestdagen! Wel jammer van de fallout, maar opzich kun je daar rekening mee houden 😉

 7. Ze zien er mooi uit alleen qua pigmentatie word ik niet echt enthousiast, ik word wel enthousiast van je foto’s ze zijn heel mooi gemaakt! x

 8. Janne

  Wat een mooie oogschaduw! Mooie kleuren. Jammer dat ze wat tegenvallen bij het aanbrengen, maar fijn dat ze goed op te bouwen zijn.

  • Ik vind deze oogschaduw echt prachtig om naar te kijken. Al in het potje… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>