8 dingen om te doen als je ziek bent

8 dingen om te doen als je ziek bent

De beste remedie als je ziek bent is rustig aan doen en vooral in je bed blijven liggen. Toch? Toch merk ik dat wanneer ik ziek ben, ik dit niet kan. Ik krijg last van mijn rug en verveel me dan ook nog eens dood. Nee, de hele dag in bed liggen is niet aan mij besteed. Zelfs niet als ik ziek ben. Vandaag een lijstje met 8 dingen om te doen als je ziek bent.

 1. SLAPEN
  Je moet het maar kunnen: de hele dag slapen. Ik kan het niet en als het me al lukt, dan kan ik die nacht niet slapen. Toch staat ook slapen op dit lijstje omdat ik dan voor heel even het zieke gevoel kwijt ben. Ook heerlijk toch? En wat voor mij niet werkt, wil niet zeggen dat het voor jou ook niet werkt natuurlijk.
 2. LEZEN
  De beste rust die je wat mij betreft kunt hebben is het lezen van een boek of tijdschrift. Je raakt even afgeleid en maakt je niet druk. Hierdoor vergeet ik vaak even dat ik me eigenlijk niet goed voel. Totdat ik naar de wc moet rennen natuurlijk…
 3. FILM OF SERIE KIJKEN
  In bed onder een dikke deken of met dikke dekens en een kruik op de bank. Hoe dan ook, even een film of een serie kijken werkt goed tegen de verveling van het ziek zijn. Overigens niet te lang, want ik krijg dan vaak hoofdpijn van het licht.
 4. IN EEN HEET BAD
  Totale onspanning. Overigens wel zo slim om een emmertje naast het bad te zetten. Je weet maar nooit…
 5. OF EEN HETE DOUCHE
  Ikzelf heb geen bad en ik ben ongetwijfeld niet de enige. Een hete douche is dus een goede optie. Al vind ik dit minder ontspannend omdat je dan toch moet staan…
 6. ONTSPANNINGSOEFENINGEN
  Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ontspanningsoefeningen kunnen je aandacht goed afleiden van het ziek zijn. Je ontspant en je kunt je daardoor toch iets beter voelen. Deze 5 ontspanningsoefeningen kun je bijvoorbeeld eens proberen.
 7. TEKENEN/DOODLEN
  Voor mij werkt het ook heel goed om even te doodlen. Je weet wel: kleine krabbeltjes maken op papier. Het maakt mijn hoofd even leeg en is voor mij dus een goede manier om even tot rust te komen en te ontspannen.
 8. MUZIEK LUISTEREN
  Muziek doet wonderen. Of je nu gaat slapen, of je ligt gewoon op bed of op de bank. Muziek luisteren is heerlijk ontspannend.

Als ik ziek ben is het niet zo dat ik dan helemaal niet slaap. Ik doe een van de bovenstaande dingen om vervolgens weer heerlijk onder de wol te kruipen en zonder enige afleiding tot rust te komen.

Wat doe jij als je ziek bent?

liefs

Voor meer tips, tricks, inspiratie en nieuwtjes kun je me volgen via verschillende social media kanalen:

facebooktwitterinstagrampinterestyoutube
Follow on Bloglovin

10 thoughts on “8 dingen om te doen als je ziek bent

 1. Ik hoor ook wel eens van mensen als je griep hebt dan is het handig dat je 30 sec. de douche warm houdt en 10 sec. koud. En dat je dat dan 3x herhaalt. Maar dat geloof ik niet want dat is erg slecht voor je lichaam.
  Bedankt voor de tips! Ik voel me al stukken beter!

 2. Als ik ziek thuis ben, kan ik eigenlijk niets doen dan alleen slapen en misschien een beschuitje of thee drinken… heel misschien iets lezen maar dat is dan voor huiswerk! Toch een leuke blogpost met goede tips. Een warme douche is namelijk zo lekker als je ziek bent <3

 3. Wat een goede tips! Ik ben toevallig op dit moment ziek. Ik heb eigenlijk de hele dag in bed gelegen, en een beetje series en blogs bekeken!

 4. Wat een handige tips! Ik vind het heerlijk om series te kijken, en om te lezen. Al heb ik daar af en toe dan geen puf voor haha! Ook vind ik het heerlijk om online te shoppen oid haha!

  • Online shoppen is niet zo’n goed idee als je lang ziek bent, haha! Maar van nieuwe spullen leef je wel op 😉

 5. Janne

  Leuke blogpost 🙂 ik luister muziek als ik me niet lekker voel.

  • Ik vind muziek luisteren zó fijn. Meestal dan wel rustige nummers 🙂

 6. Nikki

  Herkenbaar. Ik kan dat inderdaad ook niet. Ik neus meestal op internet als ik ziek ben. Leuk artikel.

  • Fijn dat het herkenbaar is! Ik kan niet echt op de laptop dan. Ik krijg dan vaak hoofdpijn van het licht. Maar voor iedereen helpt er iets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>