5 Effectieve beautytips voor hete zomerdagen

zomer beautytips

Ik heet de hete zomerdagen van harte welkom in ons kikkerlandje! Lol maken op het strand, aan de zee, in de duinen of op het terras. Het maakt niet uit waar, want wanneer de zomer komt in Nederland zijn we spontaan allemaal buiten te vinden. Alleen kan dit weer funest zijn voor onze beauty routines. Foundation die gaat vlekken, ogen als een pandabeer, gebubbelde nagellak, kleurverschillen en ga zo maar door. Het vereist een hele challenge en andere aanpak om je beauty routine staande te houden op hete zomerdagen. Maar don’t worry! Ik heb vandaag voor jullie – misschien wat gekke maar – effectieve beautytips om de hete zomerdagen te overleven.

Tip 1: Strooi baby poeder over je heen en het strandzand valt er direct vanaf

Say whut? Jups. Naast dat je baby poeder kunt gebruiken als droog shampoo, is het ook een effectief middel om mee naar het strand of naar de duinen te nemen.
Je bent klaar met het strand en gaat weg? Strooi wat baby poeder over de plekken waar zand zit en het poeder absorbeert het vocht op je huid (zweet en water) waardoor je snel en makkelijk het zand van je lijf kunt vegen. Easypeasy right?! En nog een voordeel: je ruikt daarna heerlijk naar baby’tjes!

Tip 2: Mix baking soda (zuiveringszout) en water om zelfbruiner fouten te verwijderen

Ein-de-lijk naar het strand! Je kijkt naar je benen en wat zie je? Melkflessen. En dat terwijl je het beeld in je hoofd had van een mooie gebruinde vrouw op het strand. Je wilt dit snel fixen en besluit om in je haast een zelfbruiner te gebruiken. Maar door je haast gaat het mis: je slaat plekken over en raakt plekken waar je die zelfbruiner helemaal niet had willen hebben. Nu had je net zo lief je melkflessen willen tonen, want dit is helemaal geen gezicht. Lucky you kun je je fouten zo weer weghalen!
Mix wat baking soda (of bakpoeder als je niet aan baking soda kunt komen) met wat water tot een pasta. Scrub zachtjes over je zelfbruiner fouten en tadaa…. ready to go!

Tip 3: Gebruik voor je gaat slapen droogshampoo zodat je geen vettig of zweterig haar hebt in de ochtend

Droogshampoo is onze beste vriend! Maar wanneer je deze normaal in de ochtend gebruikt, is het met hete zomerdagen handiger om dit te gebruiken voor je gaat slapen. Spray voor je gaat slapen bij de wortelen wat droogshampoo zodat deze de hele nacht de tijd heeft om het vet en zweet te absorberen. Geef droogshampoo wat tijd en het verricht wonderen!

Tip 4: Maak aloë vera ijsklontjes om je verbrande plekken mee te behandelen

Je kent het wel. Je bent zo actief bezig in de zon, dat je eigenlijk vergeet om je opnieuw in te smeren met zonnebrandcrème. En BAM! Verbrand. Aloë vera is een van de beste manieren om je verbrande huid te kalmeren, maar bevroren aloë vera is nóg beter!
Vul een ijsklontvorm met aloë vera gel en bewaar dit de hele zomer in je vriezer. Pak er een of twee uit wanneer je je op bepaalde plekken verbrand hebt voor wat verkoeling en ontspanning.

Tip 5: Bewaar nagellak in de vriezer om bij het lakken bubbels te voorkomen

Het is zomer en tijd voor mooie en leuke kleurtjes op onze nagels. Maar niks verpest een mooie manicure meer dan bubbels die ontstaan op je canvas. De hitte kan een reactie veroorzaken met bepaalde ingrediënten die in nagellak zit, waardoor de nagellak dikker en plakkeriger wordt. Bewaar je nagellak daarom zo koel mogelijk om toch perfecte gemanicuurde nagels te krijgen.
Een betere tip – gezien vast niet je hele stash in de vriezer past – om een uur voordat je je nagel gaat lakken je basiscoat, kleur nagellak die je gaat gebruiken en de topcoat in de vriezer te plaatsen en je kunt gewoon op een normale manier je nagels lakken.

Wat is jouw ultieme zomer beautytip?

liefsnatasjaklein

 

4 thoughts on “5 Effectieve beautytips voor hete zomerdagen

  1. […] laten we zelfbruiner nou net niet zomaar kunnen verwijderen. Hoewel ik wel ooit in een blogpost een tip gegeven heb over het verwijderen van mislukte zelfbruiner, heb ik dit niet gedaan. Ik was […]

  2. Hele handige tips. De babypoeder tip kende ik nog niet, heel erg handig.

  3. Handige tips!

  4. Nikki

    Wat handige tips! Vooral die van de babypoeder!
    Mijn tip om geen mascara tegen de bovenkant te krijgen is om een watje of tissue tegen je huid te houden als je mascara aanbrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>